Jump to content


- - - - -

[C4D] - [HDRI Renders] - [theguid]


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 _*theguid_*

_*theguid_*
  • Guests

Posted 09 September 2004 - 03:51 PM

High Dynamic Range Images are not only fun to look at but can also be easy to make. While this method isnt the most accurate as far as HDRI renders go, it is the easiest way to set up and renders the quickest. With this method you can go from this:
Posted Image
to this:
Posted Image
Instead of doing a 2-for-1 tutorial I've done a 1-for-2. I split it into two parts so those new at C4D can follow from scratch to finish. If you already have the basic hang of creating and texturing objects then skip the first one. I apologize for both my thick southern accent and for my hyperactive mousing at times <_< I'm not a very good tutorial maker. It is easy to pause and scrub the timeline, though, if you missed something. Hope you find it useful!
Part 1
Part 2

**56k Warning** Sorry, but the file sizes may be a little large for slower connections (2.4 meg and 5.4 meg). They are a little large because I compiled them into Flash format so that people shouldn't have any problems viewing them as opposed to using video compressions or codecs that others may not have.

Comments and questions welcomed

#2 _*Jay_*

_*Jay_*
  • Guests

Posted 09 September 2004 - 04:33 PM

that is an amazing tutorial..

did u do that? or did u take it? (sorry to ask)

#3 _*theguid_*

_*theguid_*
  • Guests

Posted 09 September 2004 - 05:44 PM

I made it at work last night in my spare time, if that's what your asking.

#4 _*zerocrash_*

_*zerocrash_*
  • Guests

Posted 10 September 2004 - 08:39 PM

this is a great tutorial =) keep up the good work

#5 _*SuperDuck_*

_*SuperDuck_*
  • Guests

Posted 11 September 2004 - 12:08 PM

Very cool tutorial B)

#6 _*vexir_*

_*vexir_*
  • Guests

Posted 11 September 2004 - 05:54 PM

YES i been looking to see how those peeps get their stuff all shiny and thing

#7 Dark element

Dark element

    Young Padawan

  • Members
  • Pip
  • 168 posts
  • Interests:Computers and girls what more fo you need?

Posted 14 April 2005 - 10:57 AM

wow great tut teaches me alot thank you


one last favor could you give me a link to where i could get some more materials / shaders?


please and thank you.

#8 theguid

theguid

    chewy

  • Members
  • Pip
  • 296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dalton, GA

Posted 02 May 2005 - 03:24 PM

Try this one out, great place to start. Wish I had found it before making my own mats....
http://www.maxon.net.../shadr_inx.html

#9 Hoot

Hoot

    * Hooty Tooty Fruit *

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1346 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada
  • Interests:Making Websites, Working in 3D, Playing the Drums

Posted 01 June 2005 - 05:16 PM

I thought the tuts were not supposed to be linked!?

#10 theguid

theguid

    chewy

  • Members
  • Pip
  • 296 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dalton, GA

Posted 14 June 2005 - 09:10 PM

Well unless someone wants to host the flash files for the tutorials, I dont see any way other than link to them...

#11 Av-

Av-

    I Feel Left Out

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1971 posts
  • Gender:Male
  • Location:10 ft. below sea level

Posted 19 August 2005 - 07:03 AM

about that shader site, when i download a shader i get a .sit file, how do i load these shaders into cinema 4d?

#12 Ckristian

Ckristian

    Honored X Staff

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1334 posts
  • Gender:Male
  • Location:A blue-green &quot;planet&quot; Mostly harmless
  • Interests:Programming...

Posted 19 August 2005 - 07:20 AM

about that shader site, when i download a shader i get a .sit file, how do i load these shaders into cinema 4d?

You have to extract a .sit file using StuffIt Expander ( i think thats the software name) Actually on the site itself there will be link to the sit file as well as the sofware on top of it if i remember correctly. I think .sit is generally used in macs.

#13 BlueWednesday

BlueWednesday

    Jedi In Training

  • Members
  • PipPip
  • 364 posts
  • Location:England

Posted 24 August 2005 - 08:03 AM

At the end when you change the render tag there isn't a render tag option on mine.

#14 _lynx

_lynx

    Young Padawan

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 01 September 2005 - 03:19 PM

Thank you, Thank you thank you.

#15 Xeonide

Xeonide

    Young Padawan

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 04 September 2005 - 04:54 AM

At the end when you change the render tag there isn't a render tag option on mine.

There isn't a render tag at my cinema either??? How can i solve that?

#16 Xeonide

Xeonide

    Young Padawan

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 04 September 2005 - 04:59 AM

At the end when you change the render tag there isn't a render tag option on mine.

There isn't a render tag at my cinema either??? How can i solve that?

#17 Ckristian

Ckristian

    Honored X Staff

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1334 posts
  • Gender:Male
  • Location:A blue-green &quot;planet&quot; Mostly harmless
  • Interests:Programming...

Posted 04 September 2005 - 12:04 PM

At the end when you change the render tag there isn't a render tag option on mine.

There isn't a render tag at my cinema either??? How can i solve that?

select the sky object - Right click and go to Cinema 4D tags and then select Compositing. Then follow whats being done in the tutorial. :D

#18 /quit

/quit

    P2L Che

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1016 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Hampshire

Posted 04 September 2005 - 02:38 PM

When I attempt to load chrome and and gold texture I get a texture error that lists several jpg images

#19 Xeonide

Xeonide

    Young Padawan

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 04 September 2005 - 02:58 PM

At the end when you change the render tag there isn't a render tag option on mine.

There isn't a render tag at my cinema either??? How can i solve that?

select the sky object - Right click and go to Cinema 4D tags and then select Compositing. Then follow whats being done in the tutorial. ;)

thanks mate, that really helped. Thank you so much. Now i finally know how to to all this. ;)

- X

#20 /quit

/quit

    P2L Che

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1016 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Hampshire

Posted 04 September 2005 - 03:19 PM

When I attempt to load chrome and and gold texture I get a texture error that lists several jpg images

Does no one know the answer to my plight! ;)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users